מדד ALKP מחוץ לנורמה בבדיקות בילדות בנות 12 ו-10

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

24/06/2021 | 15:06 | מאת: זאב

בנותיי (בנות 12 ו-10) עשו בדיקת דם לפני כשבוע (ללא סיבה מיוחדת, סתם בכדי להיות עם אצבע על הדופק), ובבדיקות של בת ה-12, מדד ה-ALKP חזר ב-413 (סקאלה בין 51 ל-332). הרופאה אמרה שזה חסר משמעות ונורמלי בזמן גדילה. האם זה נכון או שכדאי להמשיך לברר את זה? אגב, באופן מעניין - גם לבת ה-10 שלי המדד הנ"ל חזרו מעל לסקאלה - אבל ממש בטיפה (ALKP 335). בנוסף, אצלה ה-GGT היה טיפה מחוץ לסקאלה (23, סקאלה בין 0 ל-20). בנוסף - אצל שתיהן Eosinophils % היה ב-9, מחוץ לטווח של 0-5, אבל ממה שקראתי זה נראה פחות מטריד - אולי זה איכשהו קשור?

שלום אני מסכים לחלוטין עם הרופאה זה תקין ומתאים לילד שגדל. דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים