ספירת דם גיל תשעה חודשים

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

17/06/2021 | 13:50 | מאת: א

שלום התינוקת שלי בת 9 חודשים עברה ספירת דם התוצאות החריגות הן: Wbc- 5.6 Neut- 0.85 Hb- 10.7 Mch- 21.4 Mcv- 62.8 האם יש צורך לחשוש מרמת הנויטרופילים והתאים הלבנים הנמוכה או שזה יכול לחלוף?

שלום יש פה ממצאים חריגים שאינם קשורים השורה הלבנה יש רמת נוטרופילים נמוכה ביחס לצפוי לגיל- ממליץ לחזור על ספירה ובהמידה ונמוך להגיע ליעוץ המטולוגי בשורה האדומה יש אנמיה קלה אבל מדדי גודל הכדוריות האדומות קטנים. חסר ברזל? טלסמיה? אין לי מדע נוסף אשק קריטי באבחנה המבדלת רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים