תוצאות בדיקת דם לילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

06/06/2021 | 17:07 | מאת: שני

שלום רב, קצת רקע: לילד יש הרחבה באגני כליות. בני בן השנתיים וחצי מזה חודשיים שלושה מעלה חום כל שבת או כל שבועיים... עשינו לו כעת בדיקות דם וכמה תוצאות יצאו חורגות מטווח הנורמה: Esr יצא לו 24mm C reactive protein 0.53 mg Protein total 6.5g Ast (got) 54 כאשר הנורמה היא לכאורה 35 שאר הערכים יצאו בטווח הנורמה. אני מאוד לחוצה בפרט על בדיקת תפקודי הכבד. חשוב לציין שהבדיקות נעשו יום לאחר מחלת חום עם שיעולים וליחה... האם יש מקום לדאגה? מה טווח הנורמה של הast לילדים?

שלום אכן יש עליה באנזימני הכבד ממצא שיתכן בהרבה מחלות ויראליות צריך רק לעקוב ולראות שזה יורדנדמה לי שהנושא המרכזי הוא הכליות לא הכבד דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים