Crp מעל הממוצע-נשמח לתשובתך

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

27/05/2021 | 21:49 | מאת: לחוצים מאד

שלום בבדיקת us צוואר ובלוטת התריס התגלתה קשרית עם גבולות לא ברורים כחצי ס"מ לבתי בת ה4.5. התחלנו בבירור שאמור לכלול בקרוב גם FNA אעפי שהאנדוקרינולוג לא התרגש מההמצא היום ביצענו בדיקות דם והערכית החריגים שהתקבלו בסך הבדיקות הינם CRP 1.75 כשהערך העליון הוא 0.5 NEUT.abs 8.8 כשהערך העליון הוא 8.0 EOS.abs 0.6 כשהערך העליון 0.45 חשוב לציין שהילדה מעט מצוננת ומקוררת עם שיעול קל. האם יש חשד שערך הCRP נובע ממחלה ממאירה חס וחלילה או שיתכן שגם עקב התקררות יכול להופיע?

שלום CRP היא בדיקה לא ספציפית אשר מעידה על דלקת בדוף מאד מאד סביר שהעליה הקלה בCRP קשורה להתקררות בדיקה CRP אינה תורמת דברא באבחון של ממאירות רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים