תהייה לגבי וונופר וזיכרון חיסוני

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

17/05/2021 | 23:54 | מאת: אפרת

שלום, רופא אלרגיה אמר לי שבעירויי ברזל וכל מיני טיפולים ביולוגים ודברים דומים, הסיכוי לאלרגיה דווקא הרבה יותר גובה בטיפול השני אחרי שכבר יש זיכרון חיסוני וחשיפה שניה לאלרגן, לעומת הטיפול הראשון. אם כך, מדוע וונופר פעם ראשונה עושים באשפוז יום ומפעם שניה שולחים לחדר אחיות? תודה מראש

שלום ראשית מי שלא פיתח תגובה בפעם הראשונה לא צפוי לפתח תגובה אלרגית שנית ונופר אינו תרופה ביאולוגית שלישית בילדים מקובל לתת את כל הטיפולים באשפוז יום בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים