טרומבוציטים גבוהים בשתי בדיקות

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

04/05/2021 | 16:38 | מאת: אלכס

שלום. בתי בת 7.5 חודשים ב-2 ספירות דם אחרונות שביצעה היו ערכי PLT גבוהים. לפני 3 חודשים- 548 וכעת 534. הבדיקות לא נלקחו תחת מחלת חום או מחלה ויראלית שידועה לנו. שאר התשובות: WBC 10 RDW 13.5 RBC 4.15 HG 11.4 HEMATOCRIT 32.6 (ערך תחתון תקין מצויין 35) MPV 10.4 MCV 79.0 MCH 27.5 MCHC 35 MPV 10.4 בנוסף - 1.45 : # Eosinophils, כשהיתה בת חודשיים היה חשד לרגישות לחלב בשל טיפות דם בצואה, אך זה חלף ולא ידוע לנו על אלרגיה אחרת. האם עלינו לדאוג מערכי הטרומבוציטים והאאוזונופילים? איזה בירור נוסף עלינו לעשות? תודה רבה

שלום אכן מדובר בספירות שלך טסיות מוגברות ויש צורך בבירור (לא דחוף) עי המטולוג בכדי להבין את הסיבה לכך בילדים הסביבה השכיחה היא חסר ברזל אך יתכנו סיבות רבות רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים