בכמה מנות דם מעלות את ההמוגלובין

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

30/04/2021 | 01:11 | מאת: יעל

שלום, כשיש המוגלובין 7.5 וברזל ומחסני ברזל קרוב לאפס,ובמיון רוצים לתת לי מנות דם. כמה מנות דם צריך כדי להגיע להמוגלובין 13? ועל כמה מפגשים מדובר, או שזה הכל בפעם אחת? תודה!

שלום בכמה מנת דם מעלה את ההמוגלובין? - התשובה היא מורכבת וקשורה לנתונים רבים כמו גודלו של החולה לא דומה ילד בן שנה השוקל 10 קג למבוגר השוקל 100 קג... מעבר לשאלה שלך לא ברור לי מדוע צריך לתת לך עירוי דם ולא ניתן להסתפק בטיפול בברזל - זה הרבה יותר בטוח משאר חשיפה למוצרי דם רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים