קשריות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

29/04/2021 | 12:19 | מאת: אור

שלום בתי בת 7 חודשים במעקב אולטראסאונדי מהלידה אחר גוש באדרנל ימין, ככל הנראה המטומה שנספגה (הממצא קטן משמעותית וכמעט נעלם). בשל החשד בסבירות נמוכה לנוירובלסטומה אנחנו במעקב אונקולוגי חודשי. שתן לvma נשלח כל חודש ותמיד שלילי. באולטראסאונד האחרון השבוע, נצפו בשער הכבד קשריות לימפה בגודל של עד 4*9 מ"מ. רציתי לשאול האם זה ממצא מדאיג החשוד לממאירות, האם יכול להיגרם מזיהום ויראלי (בתי היתה קצת מצוננת בשבוע האחרון). תודה רבה

שלום כמובן שהמקרה הספציפי של הבת שלך צריך לדון עי אונקולוג מומחה שעוקב ומכיר את כל פרטי המקרה ברמה הכללית הגדלת בלוטות למפה בשער הכבד או בכל מקום אחר יכול להיות עקב סיבות זיהומיות (כמו מחלה וירלית) אבל גם סיבות רבות אחרות כמו ממאירות רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים