ESR גבוה לילד בן שנה

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

12/04/2021 | 22:17 | מאת: אוהד

ד"ר לוין שלום, הבן שלי בן שנה וחצי, סובל באופן מתמשך וקבוע מנזלת ריאות עמוסות וחום לסירוגין, קיבל כבר מספר פעמים אנטיביוטיקה(מנסים להימנע עד כמה שניתן). סיים אנטיביוטיקה בפעם האחרונה לפני שבוע וחצי ובבדיקות דם שביצענו היום ערך הESR הוא 30. מה שמדאיג אותנו.. אודה להתייחסותך לעניין. תודה רבה

שלום מדובר במדד מאד מאד לא ספציפי וגם לא מדוייק שמיצג את גמת הדלקת בגוף ערך כזה בהחלט יכול להיות לאחר זיהום בדרכי הנשימה לא ניתן לדייק ולהבין היכן הדלקת רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים