הפניה לבדיקת טריפטאז

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

19/03/2021 | 18:32 | מאת: אורנה

שלום רב. בתי חיילת בת 19, ידועה כאלרגית (חתולים, כלבים, קרדית, צמחים שונים). מעבר לכך, סבלה 3 אירועים תוך שנתיים: הראשון (7/2018) - קוצר נשימה משמעותי, כאבי בטן עזים ושלשול. השני (2/2020) - כאבי בטן עזים ועילפון. השלישי (6/2020) - דומה לראשון - קוצר נשימה, כאבי בטן ושלשול. השבוע הגענו למרפאת אלרגיה עקב מספר אירועים בחצי שנה אחרונה של התנפחות עין, כאשר החשד (שלנו) - אלרגיה לאדוויל (כל המקרים סמוך לנטילת אדוויל). רופאת האלרגיה שהקשיבה לסיפור העלתה חשד למסטוציטוזיס, שלחה לבדיקת טריפטאז (אין גרד, אין מעורבות עורית, אין אירועי הסמקה). מה עומד בפנינו?   תודה

שלום השכיחות של מסטוציטוזיס מפושטת (ולא רק עורית) במתבגרים/ מבוגרים צעירים היא נמוכה. אני לא יכול לענות על השאלה מה לפנינו... אבל הסבירות למסטוציטוזיס נמוכה נמתין לבדיקת הדם. בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים