AST גבוה שנה שניה ברצף

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

04/01/2021 | 09:38 | מאת: יולי

בוקר טוב, ילד בן 6 עשה בדיקות דם. שנה שנייה ברצף מתקבל AST גבוה עם אותו ערך בדיוק- 45 U/L AST (GOT) 31 U/L ALT (GPT) - דווקא יצא תקין. צליאק יצא שלילי (למרות שלאביו יש). שאר הבדיקות דם יחסית תקינות, רק הפרטין נמוך - 13.4 ng/ml FERRITIN הילד סה"כ ילד בריא. אוכל טוב, אינו סובל מכאבים או רגישויות. לצערי רופא הילדים אינו יודע להגיד לי מה הסיבה לערכים הקיצוניים והאם יש צורך לבדוק דברים נוספים. אשמח מאד לתשובה. תודה!

שלון בבדיקות יש שני ממצאים שאינם קשורים א. עליה קלה ברמת תפקודי הכבד , לא מדובר בערך קיצוני (כפי שעולה אולי בשאלה) אך כיון שהוא מתמיד כדאי להתיעץ עם רופא גסטרו ילדים ב. מאגרי ברזל נמוכים. ממליץ לתת טיפול בברזל ולטפל בבעיה הזאת. בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים