מחלת חום ובדיקות דם לבן 5.5

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

03/03/2019 | 16:20 | מאת: לינור

בן 5.5. מזה שמונה ימים עם חום עולה ויורד (מקסימום 39.2). היום ביצענו ספירת דם ולהלן התוצאות החריגות: wbc-18.3 Platelets - 456 Neutrophils # - 9.23 Lymphocytes # - 7 Monocytes # - 1.35 Eosinophils # - 0.71 חשוב לציין כי מלבד חום אין שום ביטויים גופניים, הילד לא מתלונן על שום דבר (למעט כאב ראש שמגיע כשהחום עולה). הרופאה לא מצאה דבר בבדיקות גופניות ולאבחנתה היה מדובר בוירוס אלא שהוא נמשך יותר מידי זמן. כמובן שיש לי תור לרופאה, אבל אשמח להרגע עד שמגיעה אליה... תודה רבה.

שלום כאשר יש חום ללא מקור/ הסבר ברור במיוחד בילדים קטנים חשוב לבצע ספירת דם במידה ובספירת הדם יש ריבוי תאים לבנים זה יכול להיות הסמן/ רמז לזיהום חידקי כמו דלקת ריאות ויש לבצע בירור וטיפול בהתאם רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים