בדיקות דם כלליות - ילד בן 6

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

21/10/2016 | 14:00 | מאת: חלי

שלום ד"ר לוין. עקב תזונה לקויה (מחסור בבשר, ירקות ופירות), ביקשתי לערוך לבני בן ה-6 בדיקות דם. לדברי האחות בטיפת חלב, הוא רזה אבל בטווח הנורמה. משקל כ-20 ק"ג גובה 1.17, בדר"כ בריא. רוב הערכים יצאו בטווח הנורמה, להלן הערכים החריגים או אלו שלא ידוע לי מה הטווח הנורמלי: CHOLESTEROL 174 TRIGLYCERIDES 54 HDL-CHOLESTEROL 48 NON-HDL CHOLESTEROL 126 LDL-CHOLESTEROL 115.2 WBC-LEUCOCYTES 4.4 LYMPHOCYTES % 28.1 MONOCYTES % 13.7 EOSINOPHILS % 17.1 NEUTROPHILS # 1.78 LYMPHOCYTES # 1.23 EOSINPHILS # 0.75 תודה מראש :-)

שלום בספירת הדם מספר התאים הלבנים (לויקוציטים) ובמיוחד החלק של הלימפוציטים מעט נמוך ממליץ לחזור על הבדיקה ובמידה וזה לא שונה לפנות ליעוץ המטולוגי לא מדובר בממצא מלחיץ או מדאיחג אך עדין ראוי להשלים את הבירור באופן מיטבי דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים