המשך-המצאות תאי luc בספירת דם ילדה בת שבע?

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

31/08/2016 | 15:42 | מאת: גלית

שוב שלום רב, בצענו משטח דם ,כאמור ילדה בת שבע שנראתה עייפה בשבועיים שלושה אחרונים.יום אחד היה חום למשך כ 4 שעות של 37.9 (שכחתי לציין) בהודעה הקודמת,חלף לבד. התוצאות: wbc-8.3 rbc-4.63 hb-12.5 hct-37.3 mch-27 mchc-33.5 rdw-12.1% mcv-80.6 macro%-0 micro%-0 hyper%-0 hypo%-0 micri%hypo%-0 plt-422 mpv-9.9 neutrophils%dif-32.7 eosinophils%dif-1.5% lymphocytes%dif-57.4% monocytes%dif-7.4% atipical lymph %dif-1% neutrophils abs-dif 2.7 eosinohils abs dif -0.1 lymphocytes abs fif -4.8 monocytes abs/dif -0.6 atypical lymp-dif -0.1 בהערות לבדיקה נכתב remarks (general),בוצע משטח על פי דרישת רופא. מה משמעות הממצאים? מהם הלימפוציטים האאטיפיקלים? מה משמעות נוכחותם? במשטח לא רואה שיש את התאים luc,האם אלו הלימפוציטים האטיפיקליים אודה מאוד לתשובתך רופא הילדים לא נמצא ואינני יודעת מה לעשות.בלחץ גדול תודה רבה

בהמשך לתשובתי הקודמת אכן מדובר בלימפוציטים אטיפים ממצא שכיח מאד וממש ממש לא מדאיג בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים