שטף דם ללא סיבה נראית לעין

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

02/08/2017 | 10:59 | מאת: אורית

ד"ר שלום רב בני בן ה-19 הוא ילד עם צרכים מיוחדים מלידה. בחצי שנה האחרונה מקבל טיפולי דיאליזה לפני כשבועיים יצא לו שטף דם באזור החזה מתחת לצלע השמאלית שלו יום לאחר טיפול בדיאליזה ואתמול יצא לו שטף דם חדש גם יום לאחר טיפול הדיאליזה האם שטפי הדם קשורים לדיאליזה? או שמתפתח אצלו משהו נוסף בגוף שאנחנו לא מודעים לו. אודה לך על תשובתך בהקדם. אם מודאגת אורית

שלום שטפי דם כאילו מעידים על בעיה במערכת הקרישה בעיה כזו יכולה להיות ראשונית (כלומר ללא קשר לבעיות האחרות שלו ) ובהחלט יכולה להיות קשורה גם לבעיות הכליה ולטיפולי הדיאליזה חשוב לפנות לרופא הנפרולוג ולהתיעץ על הנושא סביר שהוא זקוק לבדיקות ולבירור מתאים בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים