Wbc 37 לתינוק בן 10 חודשין

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

24/03/2017 | 13:59 | מאת: נעה

שלום. הילד היה חולה(דלקת באוזן ובעיות נשמה) טופל במוקסיפן ובבטניזול. בקשו שאם שוב יהיה חום נגיע לספירת דם. הגענו וזו התוצאה. רופאה אחת אמרה מיד אנטיביוטיקה ואחת שלא צריך כלום

שלום הנתון המרכזי בשאלה לא ברור לי האם מדובר ב37 אלף תאים לבנים או 3700? כמובן ההתיחסות שונה לחלוטין דרור

25/03/2017 | 20:27 | מאת: נעה

כתוב שהטווח בין 6 ל17 והתוצאה היא 37 k/ul. מצויין שהתוצאה חריגה

כלומר הכוונה היא ל3700 תאים לבנים שזה אכן ערך נמוך יחסית מחייב לחזור על הספירה . במידה וחוזר לנורמה נדרש רק מעקב של רופא מטפל במידה ולא מתאושש וחזר לנרומה ממליץ להרחיב את הבירור ע"י המטולוג ילדים רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים