כאבי עצמות/שרירים וגירוד

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

22/03/2017 | 16:06 | מאת: יאיר

שלום, הבן שלי בן 16 וחצי, בימים האחרונים הוא סובל מכאבי מפרקים ועצמות לא חזקים מאוד בעיקר ברגליים אך גם באצבעות וביד. כמו כן הוא מתלונן על שתי בליטות שמגרדות לו ברגל אחת שהייתה לו בחודש יוני האחרון, התרפאה וחזרה כמה וכמה פעמים, ועוד אחת ברגל השנייה שהופיעה עכשיו. אנו חוששים שזה זיהום בעור. קראנו על זה קצת באיטרנט, וראינו שכאבי פרקים ועצמות וזיהומים הם חלק מהתסמינים ללוקמיה, עשינו בדיקת דם ושיעור כדוריות הדם הלבנות יצאו 7.3. זה עדיין בטווח הנורמה אך תוצאה זו היא גבוהה יותר מהתוצאות הקודמות שיצאו 4-6. חשוב לציין שבני נוטל רואקוטן שחלק מהתופעות לוואי של הרואקוטן הם כאבי פרקים ועצמות וזיהומים בעור. אך הוא נוטל כבר חמישה חודשים ותסמינים אלו הופיעו רק עכשיו. אשמח אם תתן לנו את חוות דעתך לגבי הנושא. תודה רבה. יאיר.

22/03/2017 | 21:06 | מאת: יאיר

תוצאות בדיקת הדם: WBC 7.3 RBC 5.12 M/µl HB 14.7 g/dL HCT 43.5 % HCT/HGB Ratio 3.0 MCV 85.0 fl MCH 28.8 pg MCHC 33.8 g/dl RDW 12.5 % MPV 9.7 fl PDW 16.8 % PLT 193.0 K/µl NEUT% 51.2 % LYM% 37.6 % MONO% 9.2 % EOS % 1.7 % BASO % 0.3 % LYMP.abs 2.7 K/µl NEUT.abs 3.7 K/µl MONO.abs 0.70 K/µl EOS.abs 0.1 K/µl BASO abs 0.00 K/µl חשוב לציין שהוא מרגיש טוב בדרך כלל ב"ה ואין לו שום רקע של בעיה רפואית.

שלום ספירת הדם תקינה לחלוטין בכלל הסיפור הקליני אינו נשמע לי חשוד אך כמובן ללא בדיקה לא ניתן לקבוע משהו באופן מוחלט רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים