אנמיה אצל תינוק

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

14/04/2016 | 09:33 | מאת: סינטיה

שלום רב. התינוק החמוד שלי בן 19 חודשים. עד גיל חצי שנה יינק בלבד, מאז התזונה שלו כוללת בכל יום: סימילאק, חצי אבוקדו עם פרי נוסף, מרק שמכיל בכל יום עדשים ירוקות עוף/בשר אדום וירקות. הנסיך אוכל בשמחה ונהנה מהארוחות. משקלו הוא 9.5 קג. לפני חודש עשינו בדיקת דם כפי שהתבקשנו בטיפת חלב והתוצאות הדאיגו אותי מעט:

14/04/2016 | 09:43 | מאת: סינטיה

hb-11.5 rbc-4.54 mch-25.3 rdw-cv-16.7 רופאת המשפחה נתנה לנו כטיפול לקיחת 15 טיפות ברזל לחודש . היום חודש אחריי חזרנו על בדיקת הדם שתוצאותיה מדאיגות יותר. hb-10.7 hct-31.5 rbc-4.27 mch-25.1 rdw-cv-17.1 רופאת המשפחה ביקשה להמשיך לחודשיים נוספים לתת 15 טיפות ברזל ליום. השאלה שלי היא האם המצב הנתון יכול שגרם/יגרום נזק התפתחותי כלשהו לנסיך שלי? האם יש סיבה לדאגה מבחינת ייצור ההמוגלובין בגופו? מה הם הגורמים למצב זה? הרי המזון שהוא אוכל להבנתי עשיר בברזל. מדוע אחרי 30 יום שהכפלתי את כמות הברזל, מצב המחסנים לא השתפר אלא להפך? סליחה על כמות השאלות אני די בלחץ. מודה לך מראש על תשובתך. סינטיה

14/04/2016 | 09:47 | מאת: סינטיה

תיקון- התינוק בן 10 חודשים

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים