בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

15/12/2015 | 19:27 | מאת: נטע

דר שלום, לבני בן ה-5 וחצי 2 בלוטות מוגדלות בצאור, זזות בעת מישוש. אני מרגישה אותם כבר כחודש. היינו בבדיקה אצל רופאת ילדים,המטולוג ילדים ורופא אף אוזן גרון ילדים שאמרו שמדובר בבלוטות מוגדלות כנראה מחיידק הסטרפוקקוס שהיה לו לפני כחודשיים כתוצאה מדלקת גרון. בדיקת דם תקינה, ובאולטראסונד צאור התוצאה הייתה באיזור סובמנדיבולרי 2 בלוטות עד בגודל כ-0.9-1.6 סמ מרקם שומני ווסקולריסציה חלשה לסיכום, לימפאדנופטיה באיזור סובמנדיבולרי.אני לא יודעת להעריך האם הם קטנו עם הזמן מה עליי לעשות? אני ממש מודאגת, האם הבלוטות יכולות להישאר מוגדלות זמן רב? אודה לתשובתך.

שלום בלוטות למפה שגדלו מחייבות בירור ע"י המטולוג ילדים אין תחליף לבדיקה מקצועית במקרה כזה רפואה שלמה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים