אאוזנופילים גבוהים לילד בן 9

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

23/11/2015 | 07:58 | מאת: אנה

שלום רב, ילד בן 9, לאחר אבחנה של idiopathic plantar hidradenitis בכף הרגל נשלח לביצוע בדיקות דם. כל הערכים תקינים פרט לאאוזנופילים גבוהים (הן האחוז והן הכמות שלהם בדם). ממצא זה היה קיים גם בבדיקות דם לפני כ 4 שנים, ואז, כיום, רופאת הילדים ביטלה את הממצא כחסר כל חשיבות. אציין כי אין לילד תסמיני אלרגיה או אסתמה. ערכי האאוזנופילים הינם: 18.4% (אחוזים) ו 1.52 (כמות). האם אכן הממא חסר משמעות ואפשר להתעלם ממנו, או שיש צורך בהמשך בירור (ואם כן - מול מי, ומאיזה סוג?) תודה.

שלום מדובר באיאוזונופליה (כלומר מספר איאוזונופילים מוגבר באופן לא תקין)קלה- בינונית. לאור המשך התופעה זמן רב יש צורב במעקב/העמקת הבירור הקיים ע"י המטולוג ילדים בהצלחה דרור

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים