תאים לבנים נמוכים- דחוף

דיון מתוך פורום  לוקמיה ואונקולוגיה ילדים

20/11/2015 | 15:16 | מאת: שאולי

בספירת דם לתינוק בן שנה נמצא 3100 תאים לבנים שזה מספר נמוך. הבדיקה בוצעה לפי בקשת טיפת חלב בלי שום מחלה או סיבה אחרת. זה מאד מלחיץ. מה לעשות האם לפנות אותו למיון?

שלום אכן זה ממצא מעבדתי שאינו תקין וצריך לברר אותו. במידה והתינוק ללא חום וחש בטוב אין צורך בבירור במיון ילדים. ממליץ לחזור על הספירה לאחר2-3 ימים במידה וזה עדין נמוך פנו ליעוץ ע"י המטולוג ילדים. יתכנו למצב שכזה סיבות רבות וראוי לבדוק ולהביות בטוחים באבחנה רפואה שלמה דרור

20/11/2015 | 15:48 | מאת: שאולי

תודה על התשובה במהירה והברורה התינוק בלי חום ונחזור על הספירה ביום א הקרוב תודה רבה שאולי

בשמחה

מנהל פורום לוקמיה ואונקולוגיה ילדים