ורידים שטחיים לאחר לידה

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

19/03/2012 | 12:12 | מאת: אני

שלום יש לי ורידים שטחיים שמפריעים לי יותר 2 לידות, ההפרעה היא בעיקרה אסטתית... 1. איזה טיפול הוא המומלץ ביותר לטיפול בורידים שטחיים? 2. יש לי 2 ילדים, יתכן שאלד פעם נוספת בשנים הקרובות, האם מומלץ להמתין לאחר סיום הלידות או שאני יכולה כבר כעת לטפל בזה? 3. לאיזה מקומות בארץ יש את מירב הנסיון וההצלחה בתחום? אני מתגוררת בירושלים, אך לא אכפת לי לנסוע כשמדובר בגוף שלי... 4. האם בד"כ גובים מחירים אחרים על מקרים קלים וקשים של ורידים שטחיים? (יש לי וריד אחד או שניים בלבד שרוצה לטפל בהם).

22/03/2012 | 10:15 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

• קיימות מספר שיטות לטיפול בורידים שטחיים מורחבים (דליות) והן כוללות ניתוחים, טיפולים טרמיים (לייזר תוך וורידי, מחולל גלי רדיו וקיטור), טיפולים כימיים (הטרשות-הזרקות קצף בהכוונת אולטרה-סאונד) וטיפול כימי-מכני (הטרשה עם שילוב של קילוף פנים הוריד ע"י מכשיר מיוחד). לכל טכנולוגיה יתרונות וחסרונות: יש להתאים את הטיפול לפי הנתונים המתקבלים בבדיקה הגופנית ותוצאות ההדמיה. • כיום הגישה המקובלת היא לטפל בדליות לפני ההריון הראשון כדי למנוע אי נוחות ואפילו סבל שלעתים נגרם ע"י הורידים המורחבים בתקופה זו. יש לזכור שהטיפול הבטוח בזמן ההריון הוא רק גרבי לחץ מיוחדות שלא תמיד נותנים מענה מלא לסבל של האישה. • בארץ ישנו קומץ רופאים שכולם מומחים בכירורגית כלי דם ובעלי ניסיון רב לטיפול בבעיות ורידים ברגליים. הייתי ממליץ לפנות לרופא שיש לו יכולת וניסיון לעבוד במספר שיטות כדי לאפשר התאמה מירבית בין מצב הדליות וסוג הטיפול. • המחיר נקבע ע"י הרופא לאחר הבדיקה ובהתאם להחלטה על סוג הטיפול. יש לקחת בחשבון את עלות המכשור שהוא חלק משמעותי ממחיר הטיפול.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים