כאבים בגפות הרגליים ואי נוחות בגב התחתון

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

13/03/2012 | 15:42 | מאת: ניצן

13/03/2012 | 15:46 | מאת: ניצן

היי דוקטור, בן 27 מזה מספר חודשים אני סובל מכאבים בכפות הרגליים תחושת שריפה מדי פעם וכל מיני קפיצות מוזרות בכף הרגל הדבר קורה לאחר עמידה של זמן מה, לאחר מנוחה הכאב נעלם כלא היה ניסיתי להחליף נעליים לאחר התייעצות עם אוטופד אך ללא הועיל הדבר מאוד מטריד אותי ומציק לי לפני שבוע בערך התחלתי להרגיש גם אי נוחות באיזור הגב התחתון בזמן ישיבה...חשוב לציין שעברה עליי בחצי שנה האחרונה תקופה לא טובה מבחינה נפשית ובנוסף לכאבים היו עוד כמה תסממנים שהולכים ודועכים עם הזמן מה אני צריך לעשות לדעתך?

19/03/2012 | 12:16 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

הדברים המתוארים בדרך כלל תוצאה של גירויים עצביים במקום (נוירופתיה) או ביציאה מעמוד השידרה (לרוב בעיות של גב תחתון). לעתים רחוקות מאוד תלונות דומות בכפות הרגליים יכולים להיות תוצאה של נפיחות קשה בכפות הרגליים בעיקבות הפרעה של ניקוז דם דרך ורידי רגליים או הפרעה בניקוז לימפטי (מערכת המנקזת מיים מרקמות תת עוריות). במידה ולא נצפתה נפיחות בכפות הרגליים כדאי לפנות לרופא נוירולוג להמשך הבירור. אם הכאבים בכפות הרגליית מתלוות לנפיחות במקום יש לבצע בירור אצל כירורג כלי דם.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים