השפעת פעילות גופנית על נימים ברגליים

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

20/02/2012 | 19:24 | מאת: דני

האם פעילות ספורטיבית יעילה למניעת נימים קטנים (נימי עכביש) ברגליים והאם פעילות מסוימת עלולה להזיק? ובכלל, האם לסוג הפעילות או למינון יש יותר השפעה? למשל, אם הליכה מומלצת, האם גם הליכות ארוכות ומהירות שמאמצות מאוד את השרירים? אם ישנם, אשמח אם תפנה אותי למאמרים בנושא.

22/02/2012 | 08:49 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

לא ידוע לי שפעילות ספורטיבית מונעת הופעת נימים ברגליים. הליכה משפרת את ניקוז הדם מגפיים תחתונות ואולי ע"י כך מונעת הופעת של דליות. כל חבלה (כתוצא מספורט מגע) יכולה לגרום להופעת של נימים מורחבים או דליות במקום. ריצה מעלה לחץ תוך בטני ב-22 מ"מ כספית. מצב זה שנגרם מריצה מאומצת יכול לעכב החזר דם ורידי מהרגליים ולגרום להרחבתם. בדרך כלל הרחבה של ורידי רגליים מריצות ארוכות או תרגילי מאמץ אחרים היא לא חולנית ולא דורשת טיפול.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים