ורידים גדולים ובולטים ברגליים ובפות

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

22/12/2011 | 22:55 | מאת: בר

שלום,אני בת 32 הריון שני,חודש שמיני. בהריון הראשון היו לי ורידים ונינים בולטים ברגליים, חבשתי גרב אלסטית. עכשיו בהריון השני המצב החמיר מאוד, יש לי ורידים ונימים בולטים מאוד ברגל שמאל וגם יצאו לי ורידים מאוד בולטים בפות ,צבע סגול כחול,מאוד נפוח, המקום כואב למרות שאני מקפידה לשים במהלך כל היום ברבעון אלסטי. הגרביונים עוזר להורדת הכאב ברגליים אך לא בפות. הגניקולוג שלי אמר לי שכל עוד אני בהריון אין לי מה לבדוק את זה כי רק לאחר לידה אוכל לטפל בבעיה. אני מאוד חוששת שהגעתי למצב בלתי הפיך ואני גם מאוד מתביישת בזה. תודה רבה האם אתה ממליץ בכל מקרה לנבדק לפני לידה?

25/12/2011 | 08:58 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

לטיפול בדליות בפות בזמן ההריון ניתן להשתמש בהתקן מיוחד יחד עם גרביון אלסטי דבר המאפשר לחץ מקומי והקלה של הסבל. לי ידוע על מקום אחד בארץ שניתן להשיג את המתקן: מכון אורטופדי ברמת גן (http://www.barzelay.co.il/index.htm). ברוב המקירם יש נסיגה של דליות בפות לאחר הלידה. אני נוהג לטפל בהן כחודש לאחר הלידה ע"י הטרשת (זריקות) קצף בהצלחה רבה.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים