ניתוח ורידים בגלי רדיו

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

17/11/2011 | 15:05 | מאת: יהודית

בעלי בן 65 עבר לפני שבועיים ניתוח בוריד הספנה בגלי רדיו וטיפול בהרבה ורידים קטנים נוספים בעזרת חתכים קטנים phlebectomy of branches הוא הלך שבוע עם גרב אלסטית.כרגע יש לו באזור די גדול אודם.אין לו כאבים.הרופא המנתח נתן לו אנטיביאוטיקה ל-6 ימים מוקסיפן פורטה ומריחה של סינטו אך זה לא השתפר.בביקור נוסף הוא אמר לו למרוח משחת טראומיל. האודם עדיין קיים.אין לו חום.האם זה מהלך רגיל אחרי ניתוח כזה או מצביע על דלקת?מה ניתן לעשות?הוא מדבר עם הרופא כל כמה ימים אך אנחנו לא שקטים ודואגים.אודה על תשובתך.

20/11/2011 | 10:28 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

אזור אודם במצב שתואר יכול להיות תוצאה של מספר סיבות: • פקקת ורידית מקומית – דבר הניתן לאבחנה בקלות במכשיר דופלקס (אולטרהסאונד). הטיפול המקובל הוא מתן תרופות נוגדי דלקת. • זהום מקומי – הטיפול המתאים הוא אנטיביוטיקה. במידה ויש חשד למורסה (גם זה ניתן לאבחן באולטרהסאונד) – יש לנקזה ע"י פתיחה כירורגית • כוויה מהפעלת מכשיר גלי רדיו – ניתן לטיפול במשחה מתאימה ריפוי של כל הבעיות שהוזכרו לוקח זמן. הרופא שביצע את הפעולה יאבחן ויטפל בבעיה. אם סמכתם עליו שיטפל טוב בבעיות ורידים- תנו גם אמון ביכולתו לפתור את הבעיה לאחר הטיפול. במידה והוא יתקשה במציאת פתרון – הוא תמיד יכול להתיעץ עם רופא אחר

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים