שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

29/08/2011 | 13:27 | מאת: אורחת

מה ההבדל בין טיפול הלייזר לטיפול בגלי הרדיו מה עדיף יותר ופחות סיכונים..תודה

30/08/2011 | 10:28 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

שני הטיפולים שייכים לטכנולוגיות שפועלות ע"י חימום הדופן של הוריד המטופל וגורמות לחסימתו. יש מספר מכשירי לייזר בפעולה בעולם שנבדלים באורך הגל ובמבנה קצה הסיב שלהם. מכשירי גלי רדיו הפועלים היום הם בעיקר משני סוגים: "ClosureFAST" (טכנולוגיה חדשה יותר) ו- RFITT. העבודות המדעיות שפורסמו השוו רק מכשירי לייזר מסוימים למכשירי גלי רדיו. התוצאות מצביעות על כך שבחודש הראשון לאחר הטיפול יש פחות שיטפי דם ואי נוחות ברגל (השוואה נערכה בין מכשיר ClosureFAST ללייזר עם אורך גל קצר יחסית) לאחר הטיפול במכשיר RF (RF – Radio Frequency). אין הבדל לאחר התקופה הזו. סקירות שהשוו את מכשיר גלי הרדיו מהדור שלפני ClosureFAST הראו אחוז הצלחה לאורך זמן טוב יותר (במעט) במכשירי הלייזר. המסקנה המעשית: שתי הטכנולוגיות נותנות בסך הכול תוצאות די דומות ולהתאמה מיטבית רצוי להגיע לרופא בעל ניסיון עבודה בשני המכשירים. לגבי נושא סיבוכים וסיכונים יש לפנות לרופא מומחה לייעוץ

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים