וורידים בהריון

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

26/07/2011 | 23:23 | מאת: שני

היי,אני נימצאת בשבוע 36 לקראת סוף ההריון מתרבים אצלי הוורידים והנימים תקופה קצרה היתהלכתי עם גרב אלסטית אך היא גרמה לי לחום יתר בגוף לכן ויתרתי עליה ,האם לאחר הלידה הוורידים והנימים יעלמו או שכן אני אצתרך לנתח ?אציין כי רגליי ממש מלאות בוורידים ונימים. בתודה שני.

28/07/2011 | 14:10 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

שני שלום, בהריון הורידים מתרחבים עקב שינויים הורמונאליים המחלישים את דפנות כלי הדם הללו וגם בשל לחץ של רחם הריוני באגן המעלה את הלחץ בורידי גפיים תחתונות. הריון זה כמעט המצב היחידי שבו ההתרחבויות האלו הן הפיכות. מידת ההפיכות היא אינדיבידואלית, אצל חלק מהנשים ההפיכות היא חלקית בלבד ואילו אצל אחרות היא יכולה להיות מלאה. במקרה זה, אין אפשרות ניבוי מקדימה למידת ההפיכות הספציפית. האמצעי היחיד הידוע למניעת התרחבות הורידים ברגליים הוא חבישת גרב אלסטית במהלך ההריון, רצוי גרביים המותאמות לתקופת ההריון. יעילות הגרב האלסטית אינה מאה אחוז. כרגע אין אפשרות עדיין לדעת מה יהיה מצב הורידים ברגליך לאחר הלידה - יתכן שלא תצטרכי טיפול כלל. מאחל לך לידה קלה ותקינה.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים