בעיה

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

22/05/2011 | 19:01 | מאת: לילך

יש לי די הרבה ורידים ברגליים זה מפריע לי מאוד מבחינה אסטתית (אני מתביישת לחשוף רגליים בים למשל..) חוץ מזה יש לי כמה ורידים בצד היריכיים שלפעמים כואבים לי ברגל אחת במיוחד אני רואה שלפעמים הם מתנפחים וכואבים נורא.. מה אפשר לעשות?

23/05/2011 | 08:05 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

שלום ללילך! לקביעת המלצה הטיפולית יש צורך בבדיקה שתכלול הדמיה ע"י אולטרהסאונד משולב עם מכשיר דופלר (דופלקס). בדיקת כזאת תתן מידע על כל המערך הורידי ברגליים. במידה ויש בעיה בורידים הגדולים יש לשקול קודם כל טיפול בהם. היום קיימות מספר שיטות זעיר פולשניות לטיפול בבעיה בנוסף לניתוח הרגיל. בניתוח מוצאים את הורידים החולים החוצה ובשאר השיטות חוסמים אותם כדי שהדם יזרום דרך הורידים הבריאים. הטיפולים יכולים להיות תרמיים (חום מקומי) או כימיים. החום שחוסם את הורידים החולים יכול להתקבל משמוש בלייזר, מחולל גלי רדיו או מקיטור. שיטה הכימית מבוססת על גרימת תהליך דלקתי (אין שם זהום) בוריד המטופל ע"י הזרקת חומר מטרש בצורת קצף בהכוונת מכשיר הדמיה (דופלקס). טיפול בנימים המורחבים נעשה בדרך כלל ע"י זריקות עם מחט קטנה בשיטה כימית ללא צרוך בקצף או הכוונת אולטרהסאונד. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר שלי: www.drkantarovsky.co.il. בברכה, ד"ר א.קנטרובסקי

23/05/2011 | 08:08 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

שלום ללילך! לקביעת המלצה הטיפולית יש צורך בבדיקה שתכלול הדמיה ע"י אולטרהסאונד משולב עם מכשיר דופלר (דופלקס). בדיקת כזאת תתן מידע על כל המערך הורידי ברגליים. במידה ויש בעיה בורידים הגדולים יש לשקול קודם כל טיפול בהם. היום קיימות מספר שיטות זעיר פולשניות לטיפול בבעיה בנוסף לניתוח הרגיל. בניתוח מוצאים את הורידים החולים החוצה ובשאר השיטות חוסמים אותם כדי שהדם יזרום דרך הורידים הבריאים. הטיפולים יכולים להיות תרמיים (חום מקומי) או כימיים. החום שחוסם את הורידים החולים יכול להתקבל משמוש בלייזר, מחולל גלי רדיו או מקיטור. שיטה הכימית מבוססת על גרימת תהליך דלקתי (אין שם זהום) בוריד המטופל ע"י הזרקת חומר מטרש בצורת קצף בהכוונת מכשיר הדמיה (דופלקס). טיפול בנימים המורחבים נעשה בדרך כלל ע"י זריקות עם מחט קטנה בשיטה כימית ללא צרוך בקצף או הכוונת אולטרהסאונד. פרטים נוספים ניתן למצוא באתר שלי: www.drkantarovsky.co.il. בברכה, ד"ר א.קנטרובסקי

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים