כניסה להריון לאחר טיפול

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

17/02/2011 | 13:04 | מאת: שבי

אני בת 34 סיימתי טיפול הזרקות קצף לורידים ברגלים, עדיין יש לי "גולות" קשות באזור ההזרקה וצפויה לי ביקורת נוספת,אני מעונינת להכנס להריון. האם יש מניעה במצב הזה או כדאי להמתין עד להעלמות ה"גולות " הקשות ?

21/02/2011 | 17:39 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

"גולות" הן דליות חסומות. במידה ובבדיקת דופלקס (אולטרה סאונד) אצל הרופא המטפל לא תאובחן פקקת ורידית עמוקה – אין מניעה להכנס להריון. הגושים אמורים להצטצם ולהעלם עם הזמן. תהליך זה יכול לקחת מספר חודשים (לרוב). מהירות העלמות תלויה בגודל התחלתי של הדליות לפני הטיפול. בכל מקרה מומלצים גרביים אלסטיים בתקופת ההריון (הסוג המתאים לנשים בהריון – המכנס).

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים