בליטה בכף הרגל

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

15/12/2013 | 09:04 | מאת: סיגל

שלום דוקטור. לבתי בת הארבע יש בליטה בין שתי האצבעות האמצעיות בכף הרגל, עם גוון כחלחל (כמו שטף דם). זה משהו שהבחנו בו לפני מספר חודשים. בבדיקת אולטרסאונד הרופא כתב: "הממצא הודגם כמוקד היפואקואי, בעל הדיות מעורבת, 12*6*14 מ"מ. יש זרימת דם מוגברת בתוך הנגע. לסיכום: מוקד ווסקולרי תת עורי". הכירורג שהיינו אצלו שלח אותנו לבצע בדיקת דופלר ושם הרופא כתב: "הודגם ממצא אליפטי בגודל 13X5 מ"מ עם זרימה בעלת אופי ורידי בתוכו היכול להתאים ל AVM ורידי". מכיוון שהתור שלנו לכירורוג הוא בעוד הרבה זמן, אבקש לדעת מה זה אומר וכיצד מטפלים בזה? תודה רבה על תשובתך

שלום סיגל AVM Arterio Venus Malformation זה אומר " בניה לא תקיבה של כלי דם " באיזור זה. בדרך כלל עוקבים אחרי הממצא כדי לדעת אם מתפתח או מתנוון. אם לא מתפתח, מחכים לאחר גיל התבגרות באז שוקלים להוציא אותו בניתוח. אם מתפתח גדל לפני גיל התבגרות, אז שוקלים טיפול מוקדם על המצב. העובדה שמדובר בזרימה באופי וורידי, אומר שיש פחות נטייה לגדול

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים