טיפול בוורידים בגלי רדיו

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

09/12/2012 | 15:02 | מאת: מרים

שלום ד"ר. הייתי בייעוץ אצל רופא והוא הסביר לי על טיפול בוורידים בולטים מאוד, באמצעות גלי רדיו. אשמח לדעתך על הטיפול, אחוזי הצלחתו והסיכונים (אם יש). תודה

11/12/2012 | 09:19 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

טיפול בלייזר תוך ורידי או מחולל בגלי רדיו, הן שיטות טיפול זעיר-פולשניות חדשות המיועדות לטיפול בסוג מסוים של דליות. קביעת שיטת הטיפול המומלצת מותנית במיקום המסתמים הורידיים העיקריים שדולפים (אי-ספיקה מסתמית). אצל מרבית המטופלים, מדובר במסתמים בורידי הצפון - SAPHENOUS (וורידים שטחים ראשיים) שזקוקים לטיפול. בבעיה זו ניתן לטפל בהצלחה רבה באמצעות לייזר וגלי רדיו. שתי השיטות, לייזר תוך ורידי או גלי רדיו R.F - פועלות על אותו העיקרון, אלא שמקור האנרגיה שונה. בעולם מדווחות תוצאות הטיפול בלייזר וגלי רדיו כמוצלחות מאוד. ידוע, שגם לאחר ניתוחי דליות שנערכו ע"י טובי המנתחים, קיימת הישנות בחלק מהמקרים. לא ידועות עדיין תוצאות של טיפולים בדליות ע"י גלי רדיו ולייזר תוך ורידי מעבר למספר שנים, מאחר שטכנולוגיה זו חדשה יחסית. אך הנתונים הידועים מצביעים על תוצאות דומות או טובות יותר בהשוואה לניתוח, עם יתרון משמעותי על פניו בפקטורים של חזרה מהירה יותר לשגרת היום, העדר צלקות והפחתה משמעותית בכאבים ובאי הנוחות בתקופת ההחלמה בטיפול בגלי רדיו או לייזר. בנוסף – קיימת גם טכנולוגית קיטור לטיפול בדליות. בחירה של שיטת הטיפול המתאימה יותר לך נעשת אחרי בדיקת דופלקס ע"י רופא שמנוסה בכמה שיטות טיפול. הסיבוך הרציני ביותר הינו פקקת ורידית עמוקה אך הוא די נדיר

09/11/2013 | 13:08 | מאת: רות

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים