וריד נפוח וכואב ברגל

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

26/11/2012 | 17:05 | מאת: שחר

שלום, אני בן 30, רזה וללא בעיות רפואיות מיוחדות. לפני כמה חודשים התחלתי לעשות ספורט אחרי הפסקה לא קצרה... לאחר אחת הריצות הראשונות שמתי לב לוריד כחול נפוח וכואב על השוק. יום למחרת הנפיחות נעלמה ונשאר סימן כחול כהה וקצת כואב. לפני כמה ימים קרה לי אותו הדבר בברך, אך הפעם זה היה סתם לאחר הליכה קצת מאומצת. רציתי לדעת מה זה ולמי כדאי לפנות (אם בכלל)? תודה רבה, שחר

02/12/2012 | 08:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

קרוב לוודאי מדובר בדליה (וריד שטחי מורחב) שעקב צורך בניקוז דם מוגבר בזמן המאמץ התרחבה. כדי שלקול השלכות של תופעה הזאת לגבי עתיד כדאי להגיע למנתח כלי דם לבדיקה שתכלול אולטרהסאונד (דופלקס).

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים