תוצאת אולטרסאונד דופלקס של ורידי הרגליים

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

05/08/2012 | 15:52 | מאת: אסנת

מיזה מספר חודשים מרגישה כבדות ועייפות נוראה ברגלים. אבקש התייחסותך לתוצאה , מה זה אומר לך ומה הטיפול ואם זה מסביר את הכבדות והעייפות ברגליים אפילו כשעולה במדרגות (האקג תקין): ורידים שטחיים: מימין - אין עדות לאי ספיקה ספנו פטורלית. משמאל - יש עדות לאי ספיקה בספנה הגדולה מעל ומתחת לברך עד לאזור הפרוקסימלי בשוק בו הודגם קולטרל ורידי קטן היוצא מהספנה וממשיך דיסטלית עם אי ספיקה בתוכו. בספנה קטנה: מימין ומשמאל אין עדות לאי ספיקה. תודה על העזרה.

08/08/2012 | 08:48 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

יש אי התאמה בין התלונות שלך בשתי הרגליים לבין ממצאים משמעותיים רק ברגל אחת (שמאל). דליות (ורידים מורחבים) גורמים לעייפות וכבדות לאחר עמידה ממושכת ויש שיפור בזמן ההליכה. אי ספיקה מסתמית בורידים שטחיים לא מזוהה בהכרח עם קושי בעליה במדרגות. בסך הכל התמונה הכללית היא לא ברורה. הייתי ממליץ להבדק ע"י כירורג כלי דם שמתמחה בתחום טיפול במחלות בורידים ברגליים כדי להגיע למסקנות לגבי הבעיות שלך. עוד נקודה: תנסי ללכת שבוע עם גרב אלסטי מותאם מהבוקר ועד הערב: אם זה עוזר להרגשה ברגליים רוב הסיכוי שהבעיה היא בורידים. אם אגידה אלסטית לא מקלה על התחושה – אולי כדאי לבקר אצל אורטופד

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים