טיסה לאחר טיפול בורידים בולטים

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

11/07/2012 | 10:35 | מאת: שרה

שלום, יש לי וריד בולט ברגל (באורך של כ-10 ס"מ). אינני סובלת מכאבים אך הומלץ לי לעבור ניתוח. אני גרה בחו"ל ואמורה לטוס בעוד 3 שבועות (טיסה של כ-15 שעות). איזה סוג טיפול מומלץ לבצע להעלמת הורידים שלאחריו ניתן לטוס לחו"ל ללא כל בעיה?

12/07/2012 | 09:15 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

אחרי כל סוגי טיפולים (ניתוח, לייזר, גל רדיו, קיטור, הזרקות קצף) מומלץ לא לטוס כ- 3 שבועות בגלל חשד לסיכון מוגבר להופעת פקקת ורידית עמוקה (Deep Vein Thrombosis). במידה ויש צורך לטוס לפני כן, ניתן להקטין למינימום את סיכוי לתופעת הלוואי הזאת ע"י מתן זריקה של נוגדי קרישה זמן מה לפני עליה למטוס וכמובן לטוס עם גרב אלסטי. סוג הטיפול בוריד המורחב שלך תלוי בכמה גורמים כולל מבנה אנטומי שלו, תוצאות הצפויות וכמובן העדיפויות של המטופל. את החלטה באיזה טיפול לבחור צריכה להעשות לאחר שיחה עם הרופא המטפל, בדיקת גופנית ובדיקת US (דופלקס).

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים