שאלה

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

31/05/2012 | 21:55 | מאת: בחורה

ד"ר שלום, אני בחורה בת 20 ויש לי נימי דם עדינים בירכיים. כשהייתי במרפאה פרטית מסויימת בנוגע להסרתם בלייזר, הרופאה במקום המליצה לי לא לעשות זאת וטענה שהם היא תנסה לטפל בהם בלייזר, הנימים יכולים להופיעה בצורה חמורה יותר במקום אחר. רציתי לקבל חוות דעת נוספת, האם מצב כזה עלול לקרות? תודה מראש

14/06/2012 | 13:28 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

ד"ר קנטרובסקי בחו"ל עד יום א' - אנו מתנצלים על העיכוב במתן תשובה

21/06/2012 | 15:26 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

אין קשר בין טיפול מקומי בנימים מורחבים במקום אחד לבין הופעת נימים במקום אחר בגפיים. נימים מורחבים ברגליים יכולים להופיע ממספר סיבות כגון תורשה, גלולות למניעת הריון, עבודה הכרוכה בעמידה ממושכת, עודף משקלו. הגורם המסיע להופעה נימים מורחבים הינו לחץ גבוה בורידים גדולים יותר הנמצאים בעומק ולא תמיד נראים לעין. כדי לבדוק את תפקוד של ורידים גדולים יש צורך בבדיקת על שמע (אולטרה סאונד) מסוג דופלקס. רצוי לבצע את הבדיקה ע"י צוות מנוסה בסוג הבדיקות האלה. אם הנימים גדולים מ- 1 מ"מ בקוטר הטיפול המועדף יכול להיות טיפול בהטרשה (זריקות). שילוב של בדיקה גופנית ובדיקת דופלקס יעזרו לרופא מנוסה בתחום לתת לך המלצה מבוססת להמשך הטיפול וסיכויו להצליח.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים