דליות ברגליים ומדרגות

דיון מתוך פורום  טיפול בוורידים, דליות ונימים

19/04/2012 | 18:55 | מאת: מיקי

שלום אני בן 34, בריא בדרך כלל. לאחרונה נקבע כי עלי לעבור ניתוח לטיפול בדליות ברגליים (ורידים בולטים). כנראה שהם הופיעו כבר לפני מספר שנים. אני גר בקומה רביעית ללא מעלית כך שיוצא לי די הרבה לעלות ולרדת במדרגות, לעתים עם סלים / מים. גם בעבודה אני מעדיף מדרגות בדרך כלל. האם ייתכן שזהו הגורם למחלת הורידים? האם המשך השימוש במדרגות גורם לי נזק? בימים הראשונים שאחרי הניתוח שאעבור (לייזר), האם תהיה בעיה בשימוש במדרגות? תודה

23/04/2012 | 08:22 | מאת: ד"ר אלכסנדר קנטרובסקי

הליכה משפרת את הניקוז הורידי ברגליים ע"י סחיטה של הורידים העמוקים ע"י השרירים. כך שעליה וירידה במדרגות לא גורמים לדליות. מצד שני, המאמץ של הרמת משקל גדול גורם לעליה בלחץ תוך בטני שמועבר לורידי האגן ובהמשך לורידי הרגליים. לחץ מוגבר זה יכול לזרז את הרחבה של ורידים שטחיים בגפיים תחתונות. אין שום בעיה בעליה במדרגות לאחר טיפול בלייזר תוך ורידי במידה ואתה לא סוחף דברים בעלי משקל משמעותי.

מנהל פורום טיפול בוורידים, דליות ונימים