החלפת דיסק צווארי

דיון מתוך פורום  כאבי גב

11/09/2013 | 19:14 | מאת: חיים

האם באמת עדיף על קיבוע ? האם יש מחקרים שמראים מה ההשפעה לטווח הרחוק (אני יודע שהדיסקים האלה קיימים כבר עשור ) ? איזה דיסק עדיף (איזו חברה הכי טובה) ? תודה !

בשנתיים האחרונות פורסמו מספר עבודות מחקר שמעידות לראשונה על יתרון פוטנציאלי של דיסק מלאכותי לעומת הסטנדרט המקובל של כריתת דיסק וקיבוע. היתרון המסתמן הוא בהשפעת הדיסק המלאכותי על התפתחות שינויים ניווניים בדיסקים מעל או מתחת לדיסק/ים שנותח/ו ולא על הצלחת הניתוח עצמו או השפעה על כאב/תפקוד המנותח שעבר ניתוח לדיסק מלאכותי לעומת מנותח שעבר קיבוע. לגבי זה - אין הבדל בהרגשה/תפקוד. עדיין הניתוח הנפוץ הרבה יותר הינו הקיבוע. אין מספיק אינפורמציה לדון ברצינות על עדיפות של חברה זו או אחרת.

15/09/2013 | 16:44 | מאת: חיים

מנהל פורום כאבי גב