תוצאות CT

דיון מתוך פורום  כאבי גב

21/02/2011 | 11:39 | מאת: וילהלמינה

לאחר ארבעה חודשים של כאבי תופת בגב וברגל קיבלתי תוצאת CT להלן : L3L$ - בלט דיסק היקפי קל עם מרכיב אחורי ונגיעה קלה בשק מלפנים - ללא מעורבות של פורמינות או לחץ על השורשים L4 L5 - בלט דיבק היקפי עם מרכיב אחורי קל. השטחה קלה של השק מלפנים ללא מעורבות פורמינות או לחץ על שורשים L5-S1 - בלט דיסק שעיקרו אחורי, עם מרכיב של בקע קטן, יותר לימין ואימפרסיה על השק מלפנים ללא מעורבות שורשי L5 וללא היצרות של נקסים. ספק נגיעה בשורש העוקב S1 במהלכו הפרוקסימלי ביותר בתוך התעלה על ללא עדות למלאות ברצס. האם יש לי פריצת דיסק? ומה זה אומר? האם זהו בלט? וכיצד ניתן לטפל במצבי? כיום אני עושה טיפולי פיזיותרפיה וזה לא ממש עוזר תודה!

שלום נשמע שיש לך פריצת דיסק טנה ב L5-S1 - כשאי לראות את התקליטור עצמו בשביל לומר בוודאות. דיסק ישי לו 2 חלקים - מעטפת חיצונית קשיחה ומילוי של רקמה רכה יותר הדומה לספוג רטוב. בלט דיסק משמעותו שהמעטפת והתכולה בולטים פריצה או בקע - משמעותו שיש קרע במעטפת והתכולה "פרצה " החוצה לא יכול לומר לך מה המצב אצלך לפי מה שרשמת , כמו גם לומר לך אם בכלל הממצא ב L5-S1 מסביר את התלונות שלך- כי לא ציינת איזה רגל כואבת לך. בכל מקרה- אם את עדיין סובלת -נשמע שכדאי שתתייעצי עם רופא ואם התמונה לא מספיק ברורה - אולי צריך לעשות בדיקות נוספות כמו MRI . בברכה ד"ר קינן

27/02/2011 | 11:40 | מאת: וילהלמינה

תודה רבה על תשובתך המפורטת ד"ר. הייתי אצל האורטופד שאמר לי שיש לי בלט דיסק ושעליי לעשות זריקת קורטיזון כדי להקל על הכאבים. שכחתי לשאול אותו, האם הקורטיזון מרפא את הדלקת? מה בעצם פעולת הקורטיזון? כמו כן אני בעלת כליה אחת עליה אני צריכה לשמור - האם הקורטיזון פוגע בכליה? כמו כן אני בקבוצת סיכן לסרטן השד הורמונלי, האם הקורטיזון יכול להזיק לי בעניין זה? אני סובלת מזה ארבע חודשים ללא הפסקה.. תודה רבה רבה לתשובתך!!!

מנהל פורום כאבי גב