כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

21/06/2013 | 10:37 | מאת: שלומי

שלום רב, שמי שלומי ואני בן 34. לפני כחודש הרמתי משהו כבד ותוך כדי ההרמה בסיבות שמעתי קליק בגב התחתון ומיד הרגשתי כאבים בגב התחתון עם הקרנה על שתי הרגליים בעכוזים. במשך חודש עשיתי פיזיוטרפיה והכאבים לא עזרו. ביצעתי CT ולא ראו משהו חריג. התייעצתי עם מומחה בתחום עמוד השדרה אך לא הבנתי את התשובה שהוא כתב לי בסיכום הביקור. תשובה\תו הייתה: תוצאות הדמייה: "ראיתי צילומי בדיקת CT שעשה: פרט לממצא הנראה או כחוליית מעבר או כדיסקופטיה ניוונית ישנה של דיסק L5-S1 - אינני רואה דבר מה חריג במיוחד. בבדיקתו היום פרט למגבלת כיפוף מינורי, אין כל ממצא גופני חריג, יתכן והממאמץ גרם ל-STRAIN מקומי ולכאב, לא ניתן לשלול גם אפשרות של קרע אנולרי כלשהו. " הייתי רוצה להבין את הדברים הבאים שהוא כתב: 1. פרט לממצא הנראה או כחוליית מעבר או כדיסקופטיה ניוונית ישנה של דיסק L5-S1 - אינני רואה דבר מה חריג במיוחד 2. יתכן והממאמץ גרם ל-STRAIN מקומי ולכאב 3. לא ניתן לשלול גם אפשרות של קרע אנולרי כלשהו אשמח לעזרה

רונן שלום יש לי בד"כ אין סוף סבלנות למטופלים שלי ולשואלים שאלות, אולם אם היית אצל מומחה - לא נראה לך הגיוני כי יטרח אותו מומחה ויסביר לך את ממצאיו עד שתבין אותם גם אתה ? כך אני נוהג וכך אני מצפה גם מקולגות שלי בקצרה- תפנה אליו עד שתבוא על סיפוקך ותבין. זה חלק מהתפקיד שלו תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב