ספיגה של דיסק צווארי

דיון מתוך פורום  כאבי גב

10/06/2013 | 10:45 | מאת: דוד

אני סובל מפריצת דיסק דיי גדולה בצוואר (פרא מדיאנית, דיפוזית ועם מרכיב של אקסטרוזיה) שלוחצת על החוט . ראיתי נוירוכירוג ומומחה עמ"ש שהמליצו להמשיך בטיפול שמרני (למיטב הבנתי בגלל גילי הצעיר ובגלל שאין אות מיאלופטי). התסמינים הקלינים שלי הם זרמים ברגליים ובמפשעה. 1. תוך כמה זמן דיסק נספג בד"כ? 2. איך אני יודע אם הדיסק שלי באמת ייספג או שמא אני סתם שורף את הזמן ובסופו של דבר אני אלך לניתוח? 2. במה פיזותרפיה יכולה להועיל מלבד הפחתה של התסמינים (שבתכלס כבר למדתי לחיות איתם). במה תעזור לי ההחזרה של העקומה הצווארית? 3. האם צריך לעשות MRI מידי פעם בשביל לוודא שלא מתפתח אות מיאלופטי? תודה רבה

שלום דיסק עשוי להספג תוך מספר שנים. המעקב הוא לפי קליניקה - כאב ותפקוד - ולא לפי הדמיה . אם אין כאב - אין צורך בפיזיותרפיה תרגיש טוב

מנהל פורום כאבי גב