MRI לעומת CT לאחר חשד לפריצת דיסק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

24/05/2013 | 18:27 | מאת: רוני

שלום ד"ר קינן, לפני כשנה היה לי התקף של סכיאטיקה ההקרנה ברגל ימין עברה אחרי ארבעה חודשים, איבדתי גמישות לחלוטין בגב תחתון ועדיין לפעמים אני מרגיש דקירות/זרמים עמוק בגב בצד הפגוע, מדי פעם אני סובל מהתקפים של גב תפוס כמה ימים ולכן ניסיתי ללכת לאורטופד מומחה גב שימליץ לי על כיוון פעולה. הוא אמר לי שאני צריך לעשות CT ולא היה מוכן לרשום לי הפניה לMRI אפילו עם הבדיקה היא על חשבוני, הוא אמר שיש חשד לאיזה שהיא דרגה של פריצה כיוון שהגב תחתון שלי מכווץ, מגונן על עמוד השדרה השאלות שלי הן: 1)הוא אמר לי שCT זאת בדיקה לא מסוכנת כמעט ללא קרינה ושהיא מביאה תוצאות מדוייקות יותר מ MRI, האם זה נכון? (מחיר זה לא פונקציה פה, אני רוצה את הבדיקה הפחות מזיקה כל עוד היא מביאה תוצאות) 2)האם אפשר לעשות MRI מותני ללא זריקת גדוליניום בהנחה שלא עברתי מעולם ניתוח בגב? תודה רבה, רוני.

MRI אינו כרוך בקרינה. CT עמוד שדרה מותני כרוך בקרינה השווה לכ 50 צילומי חזה. אין צורך בגדוליניום במקרה שלך

02/06/2013 | 10:08 | מאת: רוני

תודה רבה על התשובה, שבוע טוב.

מנהל פורום כאבי גב