כאבי גב ממושכים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

03/05/2013 | 22:26 | מאת: קרן

שלום ד"ר קינן, מזה שנה אני סובלת מכאבי גב חזקים (עליון ושכמות) שבאים והולכים כאשר כל גל נמשך כ 3 שבועות. בצעתי CT, MRI ומיפוי עצמות שכולם יצאו תקינים אבל כאבי הגב עדיין נמשכים. אורטופד הגב סבור שיש לי בעיית שרירים כיוון שהכל יצא תקין אך זו אינה הבחנה חד משמעית וכרגע הטיפול מתמקד בפיזיותרפיה שכאמור לא עוזר. מה לדעתך אפשר לעשות בהמשך ??? תודה רבה. קרן.

שלום מבחינה אורטופדית - הסבר לכאב יכול להיות בבעיות של דיסקים בעמוד שדרה גבי ו/או עמוד שדרה צווארי ( האם בוצע MRI צווארי גם ? ) ויכול להיות ממקור שרירי - באיזור השכמות - מקור נפוץ מאד לכאב. ואז הטיפול שאמור להועיל הוא באמת פיזיותרפיה/הדירותרפיה/הזרקות במרפאת כאב ( לא אפידורליות - אלא מקומיות לנקודות טריגר ) . מצד שני - אם כל זה נוסה ולא עזר ולא נמצאה בעיה בעמוד השדרה הצווארי או הגבי - אולי צריך לחפש בעיה שאינה אורטופדית - ריאות/מערכת עיכול- בקיצור לפנות לרופא משפחה . זה הכי הרבה שניתן לומר מבלי לבדוק אותך ולצפות בבדיקות שביצעת. תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב