עשיתי MRI נוסף בהמלצתך

דיון מתוך פורום  כאבי גב

02/02/2013 | 20:40 | מאת: נדב

שינויים ניווניים אסימטריים בפסטים תחתונים. ללא האדרה פתולוגית חולייתית או אינטרא טקאלית עם גדוליניום . מודגמת סקרוליזציה דו- צדדית של L5 . המרווח L5-S1 מתנהג כ - S1-S2 והוא תקין . -ב L4-5 מודגם מצב לאחר ניתוח כנראה מימין בגישה אחורית זעיר חודרני. שארית או הישנות בקע דיסק פרוץ שטוח ויותר מימין ממלא את הרצס הימני ויתכן לחץ על L5 מימין . רקמה צלקתית סביב שורש L5 כנראה לאחר הניתוח. ממצאים אלה נראו גם ב - 09/09 אולי הדיסק גדל מעט מאז . -ב L2-3 בקע הדיסק המרכזי ויותר מימין קטן לעומת 09/09 יש פחות לחץ על השק התקאלי . בשאר המרווחים אין עדות לממצא דיסקלי או לחץ על השק או השורשים . כאמור ללא האדרה פתולוגית חולייתית או אינטרא טקאלית עם גדוליניום . התרשמות: הישנות בקע דיסק כנראה , מרכזי וקצת יותר מימין ב - L4-5 המנותח. ישנו גם רטרוליסטזיס קל ניווני של L4 על L5. החמרה קלה לעומת 09/09 . שיפור ב - L2-3 המלצותיך ???

נדב שלום אני מבין את הפיתוי שבלפתור את הבעיה בצורה מקוונת - אבל לצערי אין אפשרות בכמה מילים להסביר לך מה המשמעות של כל מה שרשמת. בקצרה - נשמע שיש מקום לשקול ניתוח באריכות - אחרי בדיקה שלך והתבוננות בדיסק ה MRI עצמו - אשמח להסביר לך בצורה מפורטת את דעתי תרגיש טוב

12/02/2013 | 10:46 | מאת: נדב

באיכילוב ב - 11.3

מנהל פורום כאבי גב