גוש בגב תחתון

דיון מתוך פורום  כאבי גב

28/01/2013 | 22:03 | מאת: בבב

היי ד"' אורי.. אני סובלת מכאבים בגב התחתון אשר מוקרנים לירך ולרגל.. גיליתי שיש שם (באיזור שיש בו מין שקע כזה בגב התחתון) גוש קטן שזז אבל הוא מתחת לעור שזה אומר אין נפיחות באיזור. מזה יכול להיות?

שלום הגוש הקטן והנייד הזה הוא גוש שומני תת עורי בד"כ. מאד נפוץ באיזור זה של הגוף. בד"כ מתקיים לו שם בשקט עד שמתחיל לכאוב הגב ואז ממששים את האיזור ו"מוצאים" אותו, ולעיתים קרובות גם עוד גושים דומים באיזור. אין צורך לטפל בו והוא אינו מקור הבעיה . ברור שלכל כלל יש יוצאים מן הכלל - אם הגוש גדל, ו/או הופיעה מעליו נפיחות/חום/אודם/ או כל דבר חריד אחר - כדאי שתגשי להבדק. אגב - כאב גב שמקרין לרגל מעיד בד"כ על בעיה אמיתית בעמוד שדרה ( דיסק בד"כ) . בעיה שאני מבין שבחרת לא לטפל בה ? תרגישי טוב דר' קינן

מנהל פורום כאבי גב