האם ילקוט כבד עלול לגרום נזק בלתי הפיך לילד צעיר?

דיון מתוך פורום  כאבי גב

06/01/2013 | 09:22 | מאת: סתיו

אחי בן ה- 8.5 הוא תלמיד כיתה ג'. ילקוט בית הספר שלו כבד ביותר. וכאשר שקלנו אותו לאחרונה מצאנו שהתיק שוקל 7 קילוגרם כאשר אחי שוקל רק 33 קילו. אנחנו חוששים שיגרם לו נזק בלתי הפיך לעמוד השדרה. וכבר פנינו לבית הספר, אבל שם אמרו לנו שאי אפשר לוותר על ספרים שתלמידים צריכים ללימודים. עד כמה אנחנו צריכים להיות מודאגים לגבי התפתחותו בעתיד?

שלום אכן הילקוט כבד, ועדיף לשאת אותו על גלגלים ולא על הגב. נזק בלתי הפיך - כנראה שלא - לפחות אין ספרות רפואית ש"הצליחה" להראות קשר בין עומס יתר מסוג זה לבין נזק בלתי הפיך לעמוד השדרה. מצד שני- כאב גב זה בהחלט יכול לגרום. לכן- עדיף למשוך ילקוט על גלגלים מאשר על הגב. עדיף בכל זאת לנסות לצמצם את המשקל הנישא על הגב ( לוקר בבית הספר?) אם יש כאב גב - מומלץ לגשת לאורתופד לבדוק אם אין סיבה אחרת לכאב בהצלחה

מנהל פורום כאבי גב