מפרקים פצטארים

דיון מתוך פורום  כאבי גב

13/11/2012 | 20:21 | מאת: אור

שלום כאבי גב המפריעים לתפקוד היום יומי . בהדמיה החלקת l4l 5 מינימלית מפרק פאצט שמאלי היפטרפיה נכרת. פיזוטרפיה לא עזרה גם לא דיקור. זרקת קורטיזון תחת שיקוך למפרק עזרה מאוד אך הכאב חזר לאחר חודש וחצי. שאלות האם אפשר לחיות על זריקות כמה זריקות אפשר לקבל האם הזריקות לא הורסות את המפרק מה עוד ניתן לעשות

א. המפרק השמאלי כבר "הרוס" לפי מה שעולה ממצאי הבדיקה כך שאין חשש שקורטיזון יחמיר את הנזק . אין מספר קסם שאסור לחצות אותו מבחינת מספר הזריקות - אולם משך השפעת הזריקות קצר בד"כ, והולך ופוחת עם כל הזרקה נוספת. גלי רדיו זו אופציה טיפולית רלבנטית לבעיות מסוג זה. מעבר לזה - כדאי לבדוק אותך /לראות את הבדיקה שביצעת ואז ניתן לדון בצורה יותר פרטנית באופציות הטיפוליות

מנהל פורום כאבי גב