שחפת של ע"ש?

דיון מתוך פורום  כאבי גב

23/10/2012 | 23:10 | מאת: יגאל

שלום רב! אובחנתי כחולה בשחפת (על רקע של סיליקוזיס), עובר טיפול אנטי-שחפתי. מזמן יש לי פריצות דיסקים בגובה L3-L4-L5-S1.ב-CT ע"ש מותני האחרון ישנם ממצאים חדשים: מבנה גרמי אוסטאופני עח נגעין ליטיים עדינים ללא גבול סקלרוטי מפושטים בעיקר בעצמות האגן... בגובה L4-S1 הודגמו שינויים ספונדילוארטרוטיים במפרקים הפאצטליים. מפרקים סקרו-איליאקליים שמורים. עקב כך שאובחנתי בשחפת ריאות - יכול להיות שמדובר בשחפת ע"ש? אני צריך עוד בדיקות נוספות? תודה.

יגאל שלום שוב השינויים שתיארת אינם מתאימים לשינויים שאנחנו רואים בעמוד השדרה כתוצאה משחפת. ממליץ שתבוא בהקדם לבדיקה אצל מומחה עמוד שדרה ( אני או אחר) - כי כן מומלץ לבצע בדיקות נוספות אם אכן נצפו ממצאים כפי שתיארת בחוליות ( נגעים ליטיים )

30/10/2012 | 17:26 | מאת: יגאל

תודה רבה, ד"ר!

מנהל פורום כאבי גב