כאב גב תחתון + כאב לאורך רגל ימין + עצירות + . . .

דיון מתוך פורום  כאבי גב

29/07/2012 | 22:40 | מאת: אוריאל

1. למעלה מחצי שנה אני סובל מכאב קבוע לאורך רגל ימין (עכוז, ירך, סביבת הברך וכף רגל) המקשה עלי את הנהיגה. בתחילה סברתי שזה קשור למדרס גרוע, רופא המשפחה טוען שזה מהגב. 2. בתוך חודש נתקפתי פעמיים בכאב גב תחתון מתמשך, המקיף את כל אזור האגן, גם מקדימה. 3. נוסף על אלו אני סובל מעצירות חזקה. 4. עברתי 2 נתוחי בקע שבאחד מהם יש דלקת כרונית בינונית-קלה בפיסטולה שבאזור התפר. אני תוהה אם הדלקת הכרונית הנ"ל עשוייה לצור שרשרת דלקות באזורים הסמוכים. באופן כללי אני אובד עצות איך לתקוף את הבעיות הנ"ל שמשבשות לי את איכות החיים. כל פעם שאני עושה התעמלות מאומצת מתחילה צרה אחרת. איך להתחיל לבדוק ומה עשוי להועיל? *האם כיסא שיאצסו לגב יכול להביא תועלת כמי שיושב 10 שעות ביום?

נתחיל מהסוף - העצירות יכולה להיות קשורה לפיסטולה וגם תאורטית לבעיות דיסק בגב- אבל סביר להניח שאינה קשורה לא לזה ולא לזה ( טיפול תרופתי לכאב למשל - יכול גם לגרום ) לגבי הכאב ברגל - אני נוטה להסכים עם רופא המשפחה שלך שנשמע שמקור הכאב בגב. איך לתקוף - תפנה למומחה עמוד שדרה או אורטופד כללי

08/08/2012 | 12:39 | מאת: אוריאל

כיוון שאני יושב כ"כ הרבה שעות ביום*: האם משענת עם מנגנן שיאצו לגב יש בה תועלת (או להבדיל יכולה לגרום לנזק)? *אני מניח שזה לא הפיתרון האולטימטיבי, אלא התעמלות.

מנהל פורום כאבי גב