מזרן עמוק

דיון מתוך פורום  כאבי גב

18/07/2012 | 23:31 | מאת: דוד

האם יש כיום הסכמה ברמה מסויימת של הרופאים / אורטודנטים, לגבי האם מזרן עמוק אכן מזיק לגב? לאחרונה קראתי שלא נמצא לכך שום ביסוס מדעי, ובכל זאת כאבי הגב שלי גורמים לי להרהר שאולי כן יש קשר עם המזרן... האם ישנה תשובה ברורה בעניין? תודה רבה מראש

דוד שלום אין קונצנזוס - ובוודאי לא בקרב אורטודונטים ( שהם רופאי שיניים שמיישרים שיניים :). אין הרבה עבודות מדעיות עם תשובה חד משמעית לשאלה נפוצה זו. יש עבודה מדעית אחת שבוצעה בארה"ב לפני מספר שנים ופורסמה בכתב עת רפואי רציני - בה המסקנה הייתה כי לאנשים הסובלים מכאב גב - עדיף מזרון קשיח יותר . המלצת מחברי המאמר היתה מזרון עם דרגת קושי של 7/10 .

מנהל פורום כאבי גב